Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Náhlý odchod herce, zpěváka, dramatika, humoristy a režiséra Milana Lasici (†81) hluboce zasáhl nejen jeho blízké, ale také přátele a obrovské množství fanoušků. Herec zesnul přímo na jevišti, během děkovačky po koncertu s kapelou Bratislava Hot Serenaders, s níž roky vystupoval.

Jedním z těch, kteří byli na místě, byl slovenský fotograf Rudolf Baranovič. Lasicu nasnímal na pódiu i v zákulisí, kde se maestro, jak o Lasicovi kolegové i fanoušci s úctou hovoří, připravoval.

„Pan Lasica byl velmi spokojený, soustředěně a zodpovědně se připravoval na vystoupení. Nic nenasvědčovalo tomu, co se na závěr stalo. Naopak to byl běžný večer, s každým vtipkoval, na pódiu se vtipům nevyhnul ani při křtu desky,“ popsal autor posledních záběrů z hercova života.

Lasica prý celý večer žertoval i na svůj účet. Že už nemá takového pamatováka jako dřív. „Ale nebyla to pravda, všechny texty odzpíval na jedničku,“ popsal Baranovič.

Smrt legendárního slovenského herce zastihla, když publikum jeho výkonu aplaudovalo vestoje. „Nejdříve stál s ostatními hudebníky, na závěr ale chtěl zřejmě ještě něco milého nebo vtipného říct obecenstvu nebo kapele, a když kráčel k mikrofonu, tak se to stalo.“

Milan Lasica zemřel v neděli 18. července ve večerních hodinách. Poslední chvíle strávil na jevišti s úsměvem na rtech a obklopený hudbou a přáteli.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám