Hlavní obsah
Článek

Mexická hvězda Leticia Calderón má na kontě desítky televizních rolí, jedna z nich ale nad všechny ční. Telenovela Esmeralda z roku 1997 z tehdy devětadvacetileté herečky udělala celosvětovou hvězdu. Dalším výrazným seriálem byly Labyrinty vášně.

Příběh nevidomé dívky Esmeraldy s uhrančivě zelenýma očima a laskavým srdcem lákal k obrazovkám miliony televizních diváků a milovníků romantických příběhů.

Aby herečka roli ztvárnila co nejvěrohodněji, pečlivě se na ni připravovala. Například tím, že se učila pohybovat ve tmě nebo trávila čas v domově pro nevidomé a pozorovala jejich mimiku a pohyby. „Upřímně je obdivuji, jejich sílu hendikep zvládnout,“ uvedla poté.

Calderón má za sebou dvě nevydařená manželství. V letech 1997 - 1999 byla provdaná za Marca Lopeze, mezi lety 2002 a 2010 byla v manželství s Juanem Colladem, s nímž má syny Luciana a Carlose. Starší Luciano trpí Downovým syndromem.

Své zkušenosti s výchovou syna herečka reflektovala v knize z roku 2009 Luciano, anděl mého života. Pravidelně také podporuje organizace, které pečují o lidi s tímto postižením.

„Jsem na své děti velmi pyšná. Navzdory nepřízni osudu nepřestávají bojovat, aby byl každý den lepší,“ uvedla Calderón na sociální síti, kde nechává fanoušky nahlédnout do soukromí a života s kluky.

Reklama

Další články

Načítám