Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na tento okamžik se těšil mnoho let. Robert Paulat (44) se stal 14. července tatínkem. Syna Andrease přivedla na svět náhradní matka. Český Ken byl samozřejmě u porodu.

„V životě jsem nebyl tak moc nervózní. Je to nádherný pocit. Změnil se mi život,“ svěřil se Super.cz Paulat. Malý Andreas se narodil o půl desáté večer a má se čile k světu. „Jsem nejšťastnější táta na světě,“ nechal se slyšet Robert a jedním dechem dodal: „Jsem šťastný a unavený. Kojíme každé tři hodiny. Malý spinkal na mé hrudi celou noc."

Paulat je momentálně single, a i když by rád, aby surogátní neboli náhradní matka dítěte byla součástí synova života, miminko bude zatím vychovávat sám. Vzhledem k tomu, že vede kliniku estetické chirurgie, tak bude mít výpomoc. „Našel jsem chůvičku, která má zkušenosti s takto malými dětmi. Takže tam bude i ten ženský element. Bude mi pomáhat i moje maminka. Malý Andreasek bude dostávat lásku od celé rodiny,“ řekl nám před časem.

Robert si je vědom toho, že dělá poměrně bezprecedentní čin. Zatím se ale setkává spíše s pozitivními reakcemi.

„Udělal jsem krok, který nemá v naší zemi velkou tradici. Začal jsem dávat rozhovory, aby se otevřela diskuze. V některých zemích, jako je USA, Ukrajina a podobně, to není nic neobvyklého. Spousta heterosexuálních párů, která nemá možnost si pořídit vlastní dítě, se uchyluje k této možnosti pořídit si miminko,“ dodává Paulat.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám