Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

23. července to bude 10 let, co svět předčasně opustila zpěvačka Amy Winehouse (†27). A zatímco se blíží smutné výročí, její matka Janis se rozhodla promluvit. Překvapila především, když se zastala svého exmanžela Mitche, který byl manažerem jejich dcery, a po zpěvaččině smrti byl ostře kritizován.

„Nebyla to jeho vina, nikdo neříkal Amy, co má dělat,“ uvedla v rozhovoru pro Radio Times. „Všichni chybujeme. Mitchell byl snadným terčem. Ale všichni jsme se jí snažili pomoc.“

Po smrti zpěvačky někteří jejího otce osočovali, že upřednostňoval peníze před zdravím vlastní dcery. A kladli mu za vinu, jak dopadla. K tomu se vyjádřil v roce 2018 v pořadu Loose Women.

„Osoba, která se potřebuje léčit, musí chtít pomoc. Vše je jen na tom člověku, který bojuje se závislostí. Měla veškerou podporu a milující rodinu.“

Janis se chystá uvést dokument Reclaiming Amy. V něm by měla promluvit i o věcech, o nichž veřejnost doposud neslyšela.

„Věřím, že svět neznal opravdovou Amy. Jsem ráda, že budu mít příležitost nabídnout hlubší porozumění,“ říká o dokumentu.

Amy bojovala se závislostí na drogách a alkoholu. Bitvu se svými démony bohužel v 27 letech prohrála a doslova se upila k smrti.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám