Hlavní obsah
Článek

V pátek se konalo rozloučení se zpěvákem a muzikantem Vítězslavem Vávrou. Interpret hitů o holkách a dívkách - Holky z gymplu, Citronová holka, Dívka z heřmánkové návsi, Dívka Gloria nebo Dívky z diskoték - zemřel 1. července ve věku 68 let.

„1. 7. 2021 ve 21:29 umřel můj táta, Vítězslav Vávra. Měl nádor na plicích a jeho organismus byl příliš slabej na boj s ním. Bard český muziky, milovník života, patriot. I když se naše cesty před lety rozešly, bude mi chybět,“ uvedl jeho syn Filip Vávra.

Poslední rozloučení se konalo v malé obřadní síni krematoria v Praze Strašnicích, sbohem přišli dát přátelé z branže jako Jaroslav Uhlíř, Karel Šíp či Petr Hannig, dorazily také Vávrovy exmanželky. S první ženou měl syna Filipa, se třetí dceru Viktorii. Jeho druhou manželkou byla zpěvačka Věra Špinarová.

Pro hudební byznys Vávru objevil právě Petr Hannig, který pro Super.cz zavzpomínal.

„Víťa k nám přešel ze skupiny Faraón, když od nás odešel zpěvák Rony Marton. Nejdříve hrál na bicí, když k nám přišla Lenka Kořínková, tak jsem mu dal zpívat takové jemné věci. V roce 1980 Víťa nazpíval Dívku Gloria, a to se z něj ze dne na den stala hvězda. Já jsem mu napsal Citronovou holku, Dívku z heřmánkové návsi a další hity,“ vzpomínal na zpívajícího bubeníka, jak se Vávrovi přezdívalo.

„Víťu jsem měl ze všech mých hvězd, objevů, nejraději,“ dodal Hannig.

Reklama

Další články

Načítám