Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Před osmi lety zvítězila v Číně v mezinárodní soutěži Elite Model Look a změnil se jí život. Letos Eva Klímková, jíž se díky podobě se slavnou topmodelkou přezdívá česká Kate Moss, předávala své zkušenosti finalistkám aktuálního ročníku národního klání modelingové soutěže Schwarzkopf Elite Model Look. My jsme se s ní potkali, když provázela finalisty během focení pro magazín Elle.

„Připomnělo mi to moje úplně první focení v Česku, které jsem fotila právě pro českou Elle. Následně jsem s Braňo Šimončíkem fotila v Paříži titulku,“ vzpomínala Eva.

Pro finalisty měla modelka několik rad. „Říkala jsem jim, aby hlavně žili přítomností. Já jsem se v té době snažila mít otevřenou mysl, poslouchat rady fotografů, vizážistů, lidí z agentury. Je důležité se spolehnout na lidi, kteří mají více zkušeností, ale zároveň nepřestat být svůj a tím se odlišit od davu.“

Topmodelka má za sebou pracovně klidnější období, ani covid ji ale úplně nezastavil. „I v tomto náročném období jsem cestovala. Měla jsem možnost fotit pro turecký Vogue, fotila jsem pro Elle ve Švédsku. Kam jsem mohla, tam jsem odletěla,“ svěřila Eva, která ráda cestuje i ve volnu.

„Mám v plánu se sestrou a maminkou projet Kanárské ostrovy. Letos mě teda čeká rodinná dovolená," dodala Klímková jedna z nejúspěšnějších modelek své generace.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám