Hlavní obsah
Článek

Populární fotograf a malíř Jan Saudek (86) se po delší době objevil ve společnosti. Tentokrát vyrazil do nové prodejny České mincovny, kde proběhla jeho autogramiáda a kde slavnostně pokřtil pamětní medaile ze zlata a stříbra.

Světoznámý fotograf je proslulý nejen svým talentem, ale také milostnými avantýrami, kterými se netají, a počtem dětí, k jehož výslednému číslu se sám leckdy neumí dopočítat.

Moje děti odrostly, jsou v penzi nebo skončily sebevraždou. Dětí je plný barák. Kdysi jsem dceři koupil čtyřpatrovou vilu a je to plné malých dětí. Vidět ty malé děti je velice povznášející, protože jsou úplně blbý. A nějaký starý dědek, který na ně přispívá, je vůbec nezajímá. Ale takový jsem byl i já, kdysi dávno,“ svěřil Super.cz Saudek.

Se svou současnou manželkou Pavlínou má 3 děti, z toho nejmladší dceři Josefíně je 6 let. To ale, zdá se, není jeho nejmladší ratolest. „Mám teď na Slovensku dítě, Jonatána, před týdnem mu bylo půl roku,“ překvapil nás svou odpovědí fotograf.

Dalšího potomka s nynější manželkou ale neplánuje.

Kromě fotografování začal také malovat, a i v tomto uměleckém směru se mu daří. Přestože by si chtěl raději užívat pokročilého věku, a jak sám říká ,konečně žít', je rád, že vydělává. „Celý život jsem se těšil, že až zestárnu, tak nebudu muset pracovat. Prozatím dělám 10 hodin denně, někdy víc, někdy míň. Pracuju hodně a je to dobře, protože živím 18 lidí,“ dodal.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám