Hlavní obsah
Článek

Nikol Švantnerová (31) byla jedním ze stovek dobrovolníků, kteří po tragédii na Moravě, kde několik vesnic minulý čtvrtek smetlo tornádo, vyrazili pomáhat na místo. I s přítelem Patrikem, bratrem a rodiči přidali na Hodonínsku ruku k dílu.

"Samozřejmě hlavní je teď těžká technika, bagry, ale bylo potřeba vyklízení, třídění. Rodiny, které přišly o domy, o střechu nad hlavou, byly vděčné za jakoukoli pomoc," řekla Super.cz Švantnerová.

"Když bagr něco rozbil, my jsme pomáhali s vyklízením. Rozdělovalo se železo a dřevo, tahaly těžké trámy, rozebíraly se střechy. Bylo strašné vidět, že jeden den stojí dům a druhý den se po něm po rozhodnutí statiků slehne zem. Emočně to je hodně náročné. Ti lidé přišli úplně o všechno," popsala modelka.

"Bylo strašné vidět osobní věci těch lidí pod sutí. Člověk si uvědomí, že to, co řešíme, jsou úplné kraviny. Pomáhali jsme, kde se dalo," doplnila Nikol.

Na místo neštěstí se rozjelo mnoho dobrovolníků, kteří pomáhali se vším, co bylo potřeba. Mimořádná byla také finanční pomoc, pro obyvatele postižených oblastí už se ve sbírkách vybraly stamiliony korun.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám