Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Narodila se na Slovensku, ale někteří lidé by tipovali, že má mnohem exotičtější původ. Radka Pavlovčinová (35) ale se svým výrazným vzhledem občas bojuje a není příliš nadšená, že dostává podobné role.

„Většinou si sáhnu na role ženy vamp, dračice, prostitutky, pipinky,“ smála se Pavlovčinová a jedním dechem dodává: „Mám hodně exotický vzhled a česká herecká platforma, hlavně filmová, je stereotypnější. Ještě to sem nedorazilo, takové ty kvóty, že i nějakou kupříkladu kněžnu ze třináctého století může hrát černoška. Věřím, že se to časem změní, nebo alespoň lehce vybalancuje,“ řekla Super.cz.

Herečka narážela na skutečnost, že v televizním dramatu herečka černé pleti Jodie Turner-Smith hraje Annu Boleyn, což je odrazem událostí okolo hnutí Black Lives Matter. „Myslím si, že je to správná cesta. Lidé ale mají tendenci jít z extrému do extrému. Ohmatáváme si hranice. Časem se ale balancu dočkáme,“ říká Radka Pavlovčinová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám