Hlavní obsah
Článek

Na poslední rozloučení se zesnulou Ninou Divíškovou (†84) dorazil v zástupu herců také Jan Potměšil, který znal oblíbenou herečku nejen po profesní, ale i osobní stránce.

„Ninu jsem vždy ohromně miloval, miluju a obdivuju jako úžasného člověka a úžasnou herečku. Úzce jsem spolupracoval s jejím mužem Janem Kačerem, byli jsme všichni často pohromadě, vlastně i tak rodinně,“ zavzpomínal pro Super.cz herec.

S paní Divíškovou strávil poměrně dost času v soukromí a jednu z jejích vlastností obzvlášť oceňoval. „Byl to fascinující člověk plný energie, vitality, legrace a radosti. Vždycky jsme se nasmáli a zároveň jsem cítil, že Nina nikdy nedává najevo ty těžké okamžiky svého příběhu a života. To jsem vždycky obdivoval, že s tím „neobtěžuje“ své okolí, nestěžuje si, neskuhrá, přijímá jakoukoliv výzvu,“ říká Potměšil.

Do hereckého nebe pro něj odešla dáma s velkým D. „Měl jsem pocit, že je svou povahou a způsobem uvažování trošku aristokratka, to se mi vždycky líbilo a bavilo mě to,“ uvádí. „Věřím, že se úplně neztrácíme, že je tu někde s námi a třeba nás dneska sleduje, usmívá se a komentuje. Mám ji hluboko v srdci a chci na ni vzpomínat jen v lásce a v dobrém,“ dodal na závěr.

Reklama

Další články

Načítám