Hlavní obsah
Článek

Začala rodinná mše za Libuši Šafránkovou (†68). Loučí se manžel Josef Abrhám, syn Josef s rodinou, sestra Miroslava a přátelé. Mezi prvními dorazil herec Jan Kačer, jehož manželka Nina Divíšková zemřela jen pár dní po Libuši Šafránkové.

Mezi hosty jsou také Jan Hrušínský s manželkou, Naďa Konvalinková, Laco Déczi, Dagmar Havlová, Eva Hrušková, Bára Kodetová, Eliška Balzerová či Tomáš Töpfer. S písní Snadné je žít, hereččinou oblíbenou, vystoupil Jiří Macháček s kapelou MIG 21.

Mše začala ve čtyři hodiny odpoledne v kostele sv. Anežky České na pražském Spořilově. Není veřejná, rozloučení však mohou lidé sledovat na velkoplošných obrazovkách před kostelem.

Během obřadu promluvilo několik hereččiných přátel včetně Jana Hrušínského, Ondřeje Vetchého či Dagmar Havlové. Ta slíbila synovi Šafránkové Josefovi, že řekne na odlehčení něco veselého. „Na moje námitky, že to nedokážu, neslyšel,“ svěřila. Ale povedlo se, i když z části ne tak docela záměrně.

Přeřekla se totiž a místo roku seznámení 1968, bylo to na chodbě konzervatoře, nejdřív uvedla rok 1948. Také když pak při vzpomínce nasadila brněnský přízvuk, který byl jí i Šafránkové v té době vlastní, Dagmar byla z brněnských Židenic, Libuše ze Šlapanic, se lidé usmívali.

Možnost přijít herečce vyjádřit úctu měla veřejnost dnes od deseti dopoledne do druhé hodiny odpolední.

Rozloučení s Libuší Šafránkovou - poslední potlesk

Navzdory deštivému počasí se přišlo rozloučit mnoho lidí včetně kolegů, mj. Tatiana Dyková, Aleš Cibulka, Igor Bareš s manželkou Antonií Talackovou, Jan Potměšil nebo Pavel Trávníček, který dorazil mezi prvními.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám