Hlavní obsah
Článek

Již po čtvrté uspořádala Barbara Nesvadbová (49) charitativní galavečer, jehož výtěžek putuje ve prospěch nadace Be Charity. Tentokrát se prominenti sešli v prostorách galerie Národního muzea.

Hostitelka byla jako vždy velmi nervózní, aby vše proběhlo podle plánu a nic se nepokazilo. „Od včerejšího večera jsem neuvěřitelně nervózní. Ještě jsem nezkoušela alkohol ani drogy. Zkouším ale autosugesci, telefonovat s přáteli, šla jsem do přírody, hladila jsem kočky a psy a stále nic nepomohlo,“ svěřila se před zahájením události Nesvadbová. Obavy, že lidé nepřijdou nebo že se stane nějaká nepatřičná věc, byly zbytečné. Z prodeje lístků a dražby byla na dobročinné účely vybrána rekordní částka 4 744 000 korun.

Spisovatelka během středečního večera oblékla korzetovou róbu bez ramínek s nadýchanou tylovou sukní z dílny své dvorní návrhářky Taťány Kovaříkové. Původně měla Bára v plánu vzít si rudou variantu. O jiné volbě rozhodl syn návrhářky Max (26). „Měli jsme střižené a takřka ušité rudé šaty, které měly mít na sobě nápis Be Charity. Když jsem je měla na zkoušce na sobě, tak přišel Tánin syn a řekl, že ty černé jsou víc sexy. Tak to rozhodl,“ krčí rameny Bára Nesvadbová.

I letos budou vybrané finanční prostředky pomáhat potřebným. Budou rozděleny mezi tři specializovaná nemocniční zařízení, oddělení akutní dětské rehabilitace FN Motol, Centrum dětské plastické chirurgie Kliniky plastické chirurgie ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady a Perinatologické centrum Gynekologicko-porodnické kliniky u Apolináře. Část výtěžku navíc poputuje i na rehabilitační programy konkrétních dětí, které nadační fond dlouhodobě podporuje, protože jen pravidelné terapie jim mohou pomoci být v dospělosti aspoň částečně soběstačnými.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám