Hlavní obsah
Článek

Jedním z blízkých přátel zesnulé Popelky Libuše Šafránkové (†68) byl kněz Jakub František Sadílek, který na herečku zavzpomínal v rozhovoru.

„Vstoupil jsem do jejího života před šesti nebo sedmi lety, kdy jsem byl farářem na Spořilově, kde paní Libuška bydlela s manželem a kde jsme se začali potkávat v kostele. Pak se z toho vyvinulo přátelství,“ uvedl v pořadu 13+ na stanici Proglas s tím, že v poslední době byl také jejím zpovědníkem.

Dříve znal Libuši jako velmi oblíbenou herečku z televize a divadla, později ji poznal i soukromě na mších a kulturních setkáních u nich v kostele, nakonec se dostali ještě do bližšího kontaktu, který kněz označuje jako přátelství. O všestranně talentované herečce mluví se vší pokorou a úctou. „Bylo na ní vidět, že si dokázala vždycky udržet šarm a dekor, který málokdo má. Měla i takovou schopnost vystupování, že ji měli všichni rádi,“ nechal se slyšet dále.

Národem milovaná herečka, která se do diváckého povědomí zapsala rolí Barunky ve filmovém zpracování Babičky, milovala svou rodinu nadevše, což potvrdil i její zpovědník. „Byla to šarmantní žena s hlubokou duší, měla lásku ke své rodině, synovi, vnoučatům, manželovi, zároveň jsem vnímal poslední roky jejího života, že jí stále záleželo i na přibližování se k Ježíši. Snažila se otevírat i náročná témata víry, vzhledem ke své nemoci,“ svěřil v rozhovoru Jakub František Sadílek.

Po Libušce Šafránkové se bude stýskat nejen jemu, ale i všem sousedům a církevnímu společenství, jehož byla herečka součástí a aktivně se zapojovala do nejrůznějších akcí a programů. „Byla takovým světýlkem. Při různých kulturních setkáních a recitálech nám četla. Její úsměv, její oči a pohled mi zůstávají hluboko v srdci,“ dodal.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám