Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Emma, mladá moderátorka podcastu Real Life Ghost Stories, popsala fenomén, který se v Japonsku rozmohl po vlně tsunami, jež zemi zaplavila v roce 2011. Při živelné katastrofě tehdy zahynulo zhruba 20 tisíc lidí, ovšem někteří věří, že duše mnohých z nich po tragédii nenašly pokoje a bloumaly městem.

Řada místních taxikářů se podělila o události, z nichž běhá mráz po zádech. Tvrdí, že vezli duchy zákazníků, kteří během tsunami přišli o život.

„Vyzvedli osamoceného zákazníka, který byl většinou na kost promočený, a chtěl se nechat odvést do zničené oblasti, na adresu, která prakticky neexistovala,“ popsala ve videu na Tik Toku.

„Než tam ovšem dojeli, pasažér zmizel. Stávalo se to tak často, že řidiči museli za takové zákazníky platit jízdné z vlastní kapsy.“

V roce 2016 japonské noviny Asahi Shimbun otiskly reportáž dvou univerzitních studentů Yuka Kuda a Tohoku Gakuina, kteří vyslechli více než 100 taxikářů z města Išinomaki.

Mnoho z nich mělo podobné zážitky s pasažéry, kteří se z vozu záhadně vypařili. Ve městě během tragédie zemřelo více než 3000 lidí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám