Hlavní obsah
Článek

Po fantasy pohádce Princezna zakletá v čase, kde ztvárnila roli alchymistky, se můžeme těšit na snímek, kde si zahrála hlavní roli. Půvabná herečka a držitelka Českého lva Eliška Křenková je spolu s hudebníkem Martinem Kyšperských hrdinkou filmové romance Marťanské lodě. Ten ovšem nemá nic společného se sci-fi žánrem.

O obsazení Elišky Křenkové a Martina Kyšperského rozhodla mimo jiné chemie mezi oběma protagonisty, jež podle režiséra Jana Foukala spolu s citlivým pohledem a propracovaným vizuálním konceptem kameramana Jana Šustera vytvořila na plátně mimořádné napětí i soulad. Kromě herců ve filmu důležitou roli sehrálo město Brno a malý norský ostrov Stromtangen, na obou místech se film natáčel.

„V Marťanských lodích hraje hudba podstatnou roli a zní, když se hlavní hrdinové Martin a Eliška poprvé setkají. Tóny pomáhají navázat jejich citový vztah. Píseň Jablka jsem ve filmu věnoval své múze, kterou hraje Eliška Křenková,“ říká Martin Kyšperský, představitel hlavního hrdiny a autor písně Jablka, kterou nově nahrál v akustické verzi pro účely filmu. Na hudební scéně je mj. známý i jako textař, spolupracoval například s Lenkou Dusilovou na třemi Anděly oceněném albu Řeka.

Tvůrci nyní představují první ukázku ve formě hudebního videa s názvem Jablka a zároveň vychází i soundtrack k filmu. Marťanské lodě uvidíme v kinech od poloviny září.

Reklama

Další články

Načítám