Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Oblíbený dabér Dalimil Klapka (88) se proslavil nejen v divadle a filmu, ale především v dabingu. Můžeme ho znát jako hlas poručíka Columba či dědy Simpsona v kultovním seriálu Simpsonovi. Ve svých 88 letech je stále akční a optimistický, a to i přesto, že ho trápí zákeřná nemoc. Covidovou dobu prožíval dle svých slov velice špatně.

„Jednak nebyla práce a za druhé jsem podlehl všem možným chorobám, takže jsem rád, že se snad dožívám konce této éry a snad budu moci ještě vlézt na jeviště, jestli mě lidé přijmou,“ říká skromně Super.cz herec a dabér.

Už delší dobu svádí boj s rakovinou. „Za tu dobu jsem absolvoval dvě operace a tři pobyty v nemocnici, které končily ozařováním. Uvidíme, co bude,“ říká smířlivě zasloužilý umělec. Zdraví mu dle vlastních slov příliš neslouží, ale i tak bere vše s nadhledem a působí pozitivně. „Je to spíš zásluhou toho, že jsem herec a mohu se do té role zdravého člověka vložit a předstírat to,“ vysvětluje.

Dalimil Klapka je trojnásobným dědečkem, jeho vnoučata už z něj udělala i pradědečka. „Mám dva pravnuky, tomu nejstaršímu bude 14 let,“ pyšní se herec. Se svou ženou Stankou Klapkovou je úctyhodných 62 let v manželství, o němž mluví také s nadhledem a nadsázkou. „Manželství začíná velkým vzplanutím lásky a musí skončit tolerancí,“ popisuje svůj recept na spokojený vztah.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám