Hlavní obsah
Článek

Režisér Antonín Moskalyk nemohl mít šťastnější ruku při volbě obsazení Barunky coby budoucí Boženy Němcové ve svém filmu Babička. Mladičká Libuška působila zejména na přítomné pány herce doslova magicky.

Točilo se především v Babiččině údolí a na zámku Ratibořice, což filmu z roku 1971 také velmi pomohlo. Ale hlavně se tento snímek stal jejím úspěšným filmovým debutem, i když si už v témže roce ve dvou filmech zahrála. Šlo však jen o menší role.

„Já mám na Libušku jen ty nejkrásnější vzpomínky. Na place jsme byli samí vlčáci – Jirka Wohanka, Petr Čepek, Pepík Somr. A najednou mezi nás přišlo slunce,“ zavzpomínal pro Super.cz na svou slavnou kolegyni Oldřich Vlach (79). „Byla nádherná! Rázem jako by se všechno rozsvítilo a hned se nám líp hrálo. Já měl v Babičce roli nablblého Toníka, který je zamilovaný do Viktorky a pak si vezme bohatou holku.“

Setkal se s ní ještě při natáčení pohádky Nesmrtelná teta (1993), kde se coby tři proradní sluhové spolu s Petrem Kostkou a Ivanem Vyskočilem motali kolem krále. Toho hrál Jaromír Hanzlík, zatímco Libuše Šafránková (†68) představovala Štěstí.

„Spíš jsem Libušku obdivoval a chodil na ni do Činoherního klubu. Podle mého názoru byla obdařena komediálním talentem, bohužel nevyužitým,“ řekl nám pan Vlach.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám