Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Když si ve dvanácti letech našla první šedivé vlasy, bylo to pro Kanaďanku Lauren Midgley nepříjemné překvapení. S tím, že začne šedivět dřív než vrstevníci, sice počítala, mají to v rodině, ale že to bude až tak brzy, nečekala.

První reakcí na změny bylo barvení. Dívka neznala nikoho jiného, kdo by měl v tak nízkém věku šedivé vlasy a cítila se trapně. Vlasy si barvila každé dva týdny, tak to pokračovalo několik let.

I z důvodu vysokých výdajů za barvy (dosahovaly kolem 1600 Kč měsíčně) Lauren, tehdy už dvacátnice, vyrazila pro radu do kadeřnictví a odcházela s nečekanou odpovědí: nechat si vlasy dorůst a přidat tmavší proužky. Navzdory původní skepsi mladá žena dala na radu kadeřnice a dopadlo to na výbornou.

Když následně Lauren narazila na instagramové účty, které podporují lidi s přirozeně šedivými vlasy, s radostí zjistila, že v tom zdaleka není sama. Založila si i vlastní profil, na kterém s fanoušky sdílí své zkušenosti.

„Dostávám mnoho komplimentů od cizích lidí a jsem ráda, když vidím, že mnoho lidí konečně akceptuje své šediny,“ říká Midgley.

Reklama

Další články

Načítám