Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Že se staronový ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (34) v roce 2005 zúčastnil pěvecké soutěže SuperStar, není tajemstvím. Ani to, že v show dostal přezdívku Ken, o níž se lze dočíst i v jeho životopisu na internetové encyklopedii.

Pohlednému gymnazistovi tehdy lichotili všichni od moderátorky Laďky Něrgešové po porotce Ondřeje Soukupa.

„Jste nesmírně impozantní postava, protože jste něco mezi princem Krasoněm a postavou z komiksů nebo Hvězdných válek,“ řekl mu tehdy Soukup poté, co Vojtěch odzpíval píseň Eltona Johna Can You Feel the Love Tonight.

Jak na lichotky reagoval a jak mu to šlo s mikrofonem v ruce, se podívejte na videu.

V SuperStar skončil v semifinále, v roce 2006 vydal ve spolupráci s Jiřím Mádlem album Portugal. Zpěv dodnes zůstal jeho koníčkem.

Vojtěch se do funkce ministra zdravotnictví vrací po osmi měsících. Za tu dobu post zastávali další tři politici: Roman Prymula (21. září - 29. října), Jan Blatný (29. října - 7. dubna) a Petr Arenberger (7. dubna - 25. května).

Novináři v posledních dnech opakovaně upozorňovali na nejasnosti ohledně Arenbergerových majetkových poměrů. Dle jeho slov kvůli tomu on i rodina čelili enormnímu tlaku a „mediálnímu lynči“.

Reklama

Další články

Načítám