Hlavní obsah
Článek

Konečně se vrací před publikum. Poslední představení v divadle odehrála většina herců v říjnu loňského roku. Po sedmiměsíční pauze se opět vrátí na jeviště a před diváky. Herce Sandru Pogodovou (48), Milana Peroutku (34) nebo Jana Čenského (62) čeká série představení pro zdravotníky, které odehrají jako poděkování za úsilí při boji s koronavirem. Premiéra nového muzikálu s hity Waldemara Matušky v režii Zdeňka Zelenky Láska nebeská je sice avizovaná na 30. září, řada zdravotníků bude mít však možnost nové představení Divadla Broadway zhlédnout o několik měsíců dříve.

„Celkem odehrajeme 6 představení muzikálu Láska nebeská. Je to dárek jak pro naše herce, tak především pro zdravotníky. Herci dostanou po dlouhé době zkoušení zasloužené honoráře a zdravotníci pak nevšední kulturní zážitek za jejich obětavou práci. Osobně se moc těším, že se naše divadlo opět zaplní diváky, konkrétně těmi, pro které byl uplynulý rok úplně nejtěžší,“ sdělil Super.cz producent Divadla Broadway Oldřich Lichtenberg.

V době lockdownu se v divadle za přísného dodržování hygienických opatření pilně zkoušelo a herci se tak těší na svou zaslouženou premiéru před publikem. „Bude to vlastně nezvyk vrátit se po tolika měsících na jeviště a před diváky. Takovou pauzu jsem naposled zažila, když jsem žila rok v New Yorku. Po návratu mi trvalo dalšího půl roku, než jsem zase začala hrát,” říká Sandra Pogodová.

„Už se moc těším, že si zase po tak dlouhé době stoupnu na jeviště a místo prázdných sedaček při zkouškách spatřím první diváky muzikálu Láska nebeská. Trochu se bojím, že budu mít po těch měsících absence trému, tak doufám, že při prvním výstupu opadne,“ sdělil představitel hlavní role Milan Peroutka.

„Musím říct, že už se na naše první publikum neskutečně těším. Je skvělé, že už si po těch měsících zkoušení také zahrajeme a zároveň poděkujeme zdravotníkům za jejich skvělou práci,“ dodal Jan Čenský. V dalších rolích se představí Naďa Konvalinková, Josef Vágner, Bohuš Matuš, Bořek Slezáček nebo Dana Syslová.

Reklama

Další články

Načítám