Hlavní obsah
Článek

Odstěhovala se na chalupu a ukázala nám svoje mozolnaté ruce a opálené paže. Pracovních příležitostí má herečka Valérie Zawadská (65) po málu. A téměř zmizela i z dabingu, i když její hlas patřil k těm nejoblíbenějším. "Už je to sedm let, co mě nezvou," řekla Super.cz.

S herečkou jsme se potkali na focení plakátu k divadelní komedii Nejstarší řemeslo, kde si zahraje prostitutku v pokročilejším věku. "Ale hrát se bude až na podzim. Na léto mám naplánovanou krásnou roli Runy v Radúzovi a Mahuleně s amatérským divadelním spolkem Jiřík z Poděbrad. Spolupracuji ještě s waldorfskou školou v Písku. V žádném angažmá nejsem už dávno, sedmadvacátou sezónu jsem na volné noze," vysvětlila.

Z Prahy se herečka odstěhovala na chalupu. "Odjela jsem tam už před Vánoci a jsem spokojená. Je to věčný boj s úklidem, opravováním a předěláváním, věnuji se zahradě a baví mě to," vyprávěla Valérie, která už se chystá i na očkování, i když covid ji minul. "Jsem relativně zdravá kouřící chalupářka. Tedy kromě občasné bolesti levé kyčle, ale to je i tím, že jsme všichni přibrali," smála se.

Trochu si posteskla jen poté, co jsme se jí zeptali na dabing, v němž bývala nekorunovanou královnou. "Od 1. května 2014 mě neobsazují tak jako kdysi, protože jsem byla mezi těmi, kteří chtěli, abychom měli nějaké finanční podmínky pro svoji práci. Zadarmo ani kuře nehrabe. Takže, když mě jednou za rok někam pozvou, tak velmi ráda jdu. Ale když mě nezvou, tak co mám dělat," krčila rameny.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám