Hlavní obsah
Článek

Loni v srpnu prožívala Blanka Matragi (71) těžké chvíle. V jejím druhém domově v Bejrútu došlo k výbuchu v přístavu, více než sto lidí přišlo o život, tisíce jich byly zraněny a neštěstí vyvolalo občanské nepokoje. Doposud se život v Libanonu nevrátil do starých kolejí.

„Všichni si začali pomáhat. Lidi se semkli. Celá řada organizací pomáhá chudým lidem. Je smutné, že spousta obchodů je zavřených, stále se vyčkává a bezpečnostní situace není dobrá,“ řekla v rozhovoru pro Super.cz Matragi a jedním dechem dodala: „Lidé očekávají politickou změnu. Musí konečně dojít ke zvolení nové vlády. Očekávají se nové změny. Korupce, která zapříčinila také ten velký výbuch, musí skončit,“ říká Matragi.

Matragi, která se na Střední východ přestěhovala před více než čtyřiceti lety, ale zemi otřásající se v základech zatím opustit nehodlá.

„Libanon mi dal hrozně moc. Dostala jsem možnost proniknout do oblasti Perského zálivu, zemí Středního a Blízkého východu. Je úžasné prožít život v zemi, kde se propojují dvě různé kultury,“ říká Blanka, která by ale podzim života chtěla strávit ve své rodné zemi. „Když se řekne domov, tak si vybavím Českou republiku. Domov je tam, kde člověk stráví dětství. Proto bych chtěla dožít tady.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám