Hlavní obsah
Článek

Poslední rok kultuře příliš nepřeje. Divadla stále zejí prázdnotou a jedinými hosty jsou herci, kteří pravidelně zkouší a těší se na prvního diváka. Podobě to má i herečka Ilona Svobodová (63), která si kvůli množství práce řekla před časem o volno v seriálu Ulice.

Pauzu v natáčení nekonečného seriálu si však nešťastně naplánovala před tím, než vypukla pandemie. „Já jsem si v Ulici trochu řekla o volno, protože v tomto pokročilém věku jsem dostala tři velké role v divadlech, což se moc nestává ve starších letech, a chtěla jsem se věnovat jen divadlu, takže jsem si řekla všude o volno, abych mohla hrát. Byl to opravdu pech,“ svěřila se Super.cz herečka, která však poctivě zkouší.

Jedna z nových rolí bude v inscenaci Tři grácie z umakartu. „Hraji takovou švýcarskou paní, která se po letech vrací do svého rodného města, Zlatka Adamovská je moje sestra a její dcera je Anežka Rusevová a jsou tam vtipné scénky, ale je to i trochu smutné,“ řekla herečka, kterou jsme potkali v divadle Studio DVA.

Vedle zkoušení se věnuje také distanční výuce na konzervatoři a vedle toho se věnuje svým zájmům. „Mám teď docela dost práce, všichni využívají mou lásku k vaření, takže dost vařím a dopoledne se chodím proskočit do divadel,“ dodala herečka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám