Hlavní obsah
Článek

Lékaři jí dávali jen pětiprocentní šanci na přežití. Youtuberka Grace Victory (30) se nakazila covidem v prosinci, v pokročilém stádiu těhotenství. Kvůli zhoršujícímu se stavu musela syna předčasně porodit a následně ji uvedli do umělého spánku. V kómatu nakonec strávila tři měsíce.

Synek se narodil na Štědrý den, o celé dva měsíce dříve, než měl. Grace si ho ale vůbec neužila, z kómatu se probudila až v březnu a dodnes zůstává v nemocnici. V umělém spánku jí začaly selhávat orgány, a utrpěla dokonce zástavu srdce. Lékaři připravovali rodinu na nejhorší.

„Můj partner se musel stát otcem i matkou pro našeho syna. Lékaři mi dávali 5% šanci. Ale nevzdala jsem to. Za žádnou cenu jsem nechtěla nechat syna bez matky a partnera bez své lásky,“ uvedla ve videu, v němž z nemocničního lůžka popisuje svůj boj se zákeřným virem.

„Probudila jsem se po třech měsících a přišla o všechnu sílu ve svalech. Nemohla jsem se hýbat. Ale po nějakém čase konečně mohu držet svoje děťátko. Už bych tu být neměla, ale jsem. Nikdy nenajdu správná slova, kterými bych popsala, čím jsem prošla, jak se cítím a co jsem v kómatu viděla. Ale jsem naživu,“ sdílela na svých platformách.

„Uzdravuji se, a dokonce už jsem ušla pár kroků,“ dodala. Grace se nakazila covidem dva týdny před Vánoci. Ačkoliv měla nejprve jen slabé příznaky, její stav se rychle zhoršoval. Fanoušky hodlá nadále informovat o svém zdravotním stavu prostřednictvím sociálních sítích.

Grace konečně může držet synka v náručí.

Reklama

Další články

Načítám