Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Princ Philip (†99) zemřel 9. dubna 2021 v nedožitých 100 letech. Podle oficiálního vyjádření Buckinghamského paláce zesnul v poklidu na hradě Windsor. Nyní, necelý měsíc po smrti vévody z Edinburghu, se veřejnost dozvěděla i příčinu úmrtí. Bylo jí stáří.

Informaci zveřejnil web listu The Telegraph, jenž má úmrtní certifikát k dispozici. V dokumentu, který vystavil sir Huw Thomas, hlavní královský lékař, mj. stojí, že smrt nezpůsobila nemoc ani zranění.

Krátce před úmrtím byl princ hospitalizován, podle oficiálních zpráv se necítil dobře. Z londýnské nemocnice krále Edwarda VII. byl po dvou týdnech převezen do nemocnice svatého Bartoloměje, kde se léčil s infekcí. 16. března byl propuštěn, „v dobrém rozmaru a pohodě“, uvedl Buckingham.

Pohřeb se konal 17. dubna ve windsorské kapli sv. Jiří. Vzhledem k protipandemickým restrikcím se ho zúčastnilo pouze 30 osob z řad nejbližších.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám