Hlavní obsah
Článek

Před publikem stála naposledy před více než půl rokem. Zlata Adamovská (65) je tak ráda za každou příležitost, kdy se může podívat do divadla. V době lockdownu se svými kolegyněmi mohla alespoň nazkoušet nové představení. A s rolí v inscenaci Tři grácie z umakartu má dokonce i něco podobného.

„Moje role je čerstvá důchodkyně Marta, kadeřnice, která prožila celý život v jednom panelákovém bytě, s jedním manželem, jednou dcerou a se sestrou, která se nečekaně objeví. Měla by to být komedie pro pobavení, ale také pro zamyšlení,“ svěřila se Super.cz herečka, kterou jsme navštívili v divadle Studio DVA.

V době, kdy nemůže naplno hrát, se Zlata Adamovská věnuje hlavně své domácnosti. „Už mám vygruntováno, teď začnou práce na zahradě, snažím se dohnat resty, čtu si, poslouchám muziku, doma je vždycky co dělat. Mám i práci v dabingu, v rozhlase a v mezidobí jsme nazkoušeli tuhle hru,“ svěřila se herečka, která už je stejně jako její nová divadelní postava čerstvě v důchodu.

Nad novým povoláním na rozdíl od svých kolegů přemýšlet nemusela, zůstat doma v penzi ale zatím rozhodně neplánuje. „Mohla bych dělat lakýrníka, protože mě to hrozně baví. Nebo taxikáře, protože ráda sedím za volantem a Prahu znám jak své boty. Jelikož už jsem opravdu také čerstvá důchodkyně, jako moje role, takže už jsem dostala dva důchody, tak nemám ani tu potřebu,“ svěřila se oblíbená herečka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám