Hlavní obsah
Článek

Zdá se, že na světě není nic, co by herečka Emerald Fennell nezvládla. V pouhých 35 letech je autorkou několika dětských knih, proslavila se v úspěšném seriálu Koruna, kde ztvárnila Camillu Parker Bowles, a v neposlední řadě si odnesla Oscara za scénář k filmu Nadějná mladá žena.

Nejenže byla první ženou po 13 letech, která cenu v této kategorii získala, ale snímek napsala, a především zvládla natočit za 23 dní. Dokončila ho tři týdny před porodem prvního syna.

Ten se narodil v roce 2019 a během nedělního udílení Oscarů potvrdila druhé těhotenství. Bříško poprvé vystavila v krásné květinové róbě Gucci.

Emerald je dcerou šperkaře celebrit Thea Fennella a novelistky Louise. Vystudovala Marlborough College - tu mimochodem studovala také Kate Middleton - a následně Oxford, kde během školních her její talent odhalil herecký agent.

Po několika menších rolích konečně prorazila jako Patsy v seriálu Zavolejte sestřičky. Není tedy nejmenších pochyb o tom, že je Fennell hotová super žena. A co ji nyní čeká dál?

Kromě narození druhého miminka se hodlá zaměřit na divadlo. Napsala totiž knihu podle muzikálu Popelka Andrewa Lloyda Webbera. A už teď je jasné, že o Emerald Fennell ještě hodně uslyšíme.

Reklama

Další články

Načítám