Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pro jihokorejskou herečku Youn Yuh-jung (73) bylo udílení Oscarů opravdu velkým večerem. Nejen že si odnesla cenu v kategorii nejlepší herečka ve vedlejší roli za výkon ve snímku Minari, ale konečně se seznámila s Bradem Pittem (60).

Ten jí totiž cenu předával a zdálo se, že z toho měla větší radost než ze sošky samotné. „Ou, pane Pitte, konečně, moc mě těší, že vás poznávám. Kde jste byl, když jsme točili v Tulse?“ zahájila svou děkovnou řeč.

Pittova produkční společnost Plan B totiž snímek produkovala, a tak dotaz nebyl úplně od věci. „I tak mě těší, že vás poznávám,“ dodala ještě a pobavila publikum i samotného Pitta, který se usmíval zpovzdálí.

Youn pak s Pittem ještě zapózovala s cenou v ruce a vypadala velmi spokojeně. Kromě flirtování s hollywoodským fešákem během děkovné řeči ocenila zbylé nominované.

„Jak jsem mohla zvítězit nad Glenn Close? Tolikrát jsem ji viděla podat skvělý výkon. Ale dneska jsem tu. Měla jsem jenom o trochu víc štěstí než vy,“ dodala směrem ke Glenn, kterou nominovali za film Americká elegie.

Youn je historicky první Jihokorejkou, která si odnesla Oscara v této kategorii. Jedinou Asiatkou, která v ní v minulosti zvítězila, byla japonsko-americká herečka Miyoshi Umeki. Tu ocenili za film Sayonara v roce 1957.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám