Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Údajně rozhádaní bratři Harry (39) a William (41) nebudou kráčet vedle sebe v průběhu zítřejšího pohřbu jejich dědečka, prince Philipa (†99). Rozhodla tak sama královna Alžběta II. (†96)

Bratři budou odděleni bratrancem Peterem Phillipsem a po dopravení rakve do kaple sv. Jiří budou sedět odděleně.

„Toto je pohřeb, nenecháme se vtahovat do těchto dramat. Opatření byla dohodnuta a odrážejí přání Jejího Veličenstva,“ zní prohlášení z Buckinghamského paláce.

Spolu s ním byly zveřejněny další detaily pohřbu, který začne v sobotu v 15:00. Královna podle všeho bude mít roušku a bude oddělena od zbytku rodiny kvůli opatřením proti koronaviru. Za rakví by měla jet v Bentley. Rakev pak poveze speciálně upravený Land Rover, Philipův oblíbený vůz.

Mezi 30 zúčastněnými budou potomci a vnoučata Philipa se svými partnery a partnerkami. Jedinou zúčastněnou, která není přímou příbuznou, bude Penny Knatchbull, hraběnka Mountbatten z Barmy, vévodova dobrá přítelkyně.

Harry a William byli naposledy viděni spolu loni v březnu na Den společenství. Po zveřejnění kontroverzního rozhovoru Harryho a Meghan s Oprah Winfrey, které mělo rozlítit hlavně Williama, se mluví o tom, že jsou jejich vztahy na bodu mrazu.

V době, kdy interview vyšlo, pobýval Philip v nemocnici a zotavoval se po operaci srdce. Někteří sice doufali, že jeho skon bratry zase stmelí, královna ale nejspíš nehodlá dopustit, aby se pozornost veřejnosti v den pohřbu jejího milovaného manžela upínala tímto směrem.

Reklama

Další články

Načítám