Hlavní obsah
Článek

K našim nejobsazovanějším a nejúspěšnějším herečkám patří bezesporu Aňa Geislerová (48), která v sobotu slaví půlkulaté narozeniny. Držitelka pěti Českých lvů odstartovala svou úspěšnou hereckou kariéru začátkem 90. let, kdy si střihla roli dívky s přezdívkou Tráva ve snímku Ondřeje Trojana Pějme píseň dohola.

Tehdy bylo Aně Geislerové třináct let a k roli v hořké komedii z prostředí pionýrského tábora se dostala náhodou. Tvůrci filmu jí nejprve vyhodili z castingu, ale pak si to nečekaně rozmysleli. Přesně takovou drzou dívku totiž ve filmu potřebovali.

Rozpustilá rusovláska sice hrála jen jednu z vedlejších dívčích rolí, ale i tato menší rolička jí otevřela dveře do filmového světa. A to se ještě předtím věnovala modelingu, který záhy vyměnila za dráhu herečky. O rok později už se ale proslavila v Renčově snímku Requiem pro panenku.

Aňa Geislerová si jako třináctiletá zahrála ve filmu Pějme píseň dohola.

Filmu Pějme píseň dohola napsali scénář Jan Hřebejk a Petr Jarchovský. Hřebejk dodnes (již jako režisér) Geislerovou obsazuje do svých divácky oblíbených filmů (například Kráska v nesnázích, Nevinnost). Pod taktovkou Ondřeje Trojana Geislerová zazářila, tentokrát už v hlavní roli, pro změnu ve snímku Želary.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám