Hlavní obsah
Článek

Hvězda britské reality show Big Brother Nikki Grahame (†38) v pátek prohrála svůj boj s anorexií. Její přátelé a fanoušci zůstali v šoku. Jen 24 hodin před smrtí opustila kliniku pro léčbu poruch příjmu potravy.

Její rodina a přátelé prý nechtěli, aby léčbu přerušila: „Vzhledem k závažnosti jejího stavu a námaze, které bylo její tělo v posledních 30 letech vystaveno, byly velké výhrady k omezení její péče,“ uvedl zdroj pro deník The Sun.

„Ačkoli existovaly obavy, že by měla mít větší péči, zdálo se, že se jí daří relativně dobře, a její propuštění vyvolalo mezi blízkými opatrný optimismus.“

Zdroj doplnil, že Nikki anorexii v minulosti mnohokrát propadla znovu, ale tentokrát byla odhodlanější než kdy jindy, a podpora blízkých ji povzbuzovala. Nemoci podlehla v době, kdy se zdálo, že se ubírá správným směrem, a to jejím blízkým zlomilo srdce.

V posledních letech také navštěvovala kliniky pro umělé oplodnění, protože se toužila stát maminkou. V průběhu pandemie však musela své plány pozastavit.

„Navštívila jsem už několik klinik v Londýně. Ideální by bylo, kdybych našla partnera, se kterým bych mohla proces podstoupit. Jsem ale nezávislá. Vím, že bych byla dobrá máma,“ uvedla v rozhovoru z roku 2019.

Nikki byla kvůli anorexii bohužel neplodná. Nemoc se u ní začala projevovat už v dětství, a proto nikdy ani nezačala menstruovat. Poprvé se léčila na klinice už ve věku 8 let.

Jen pár týdnů před jejím skonem se maminka Nikki rozpovídala o tom, že se její nemoc v průběhu pandemie zhoršila. „Cítila se osamělá a měla až příliš času sama pro sebe a na přemýšlení o jídle,“ uvedla v pořadu This Morning.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám