Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Někteří herci musí pro vysněnou roli razantně změnit vzhled nebo se postavit nejrůznějším výzvám, s čímž už má zkušenost i Vincent Navrátil (24). Syn Veroniky Žilkové (62) hraje jednu z hlavních postav detektivního seriálu Boží mlýny, ale jeho cesta k roli nebyla zrovna procházka růžovou zahradou.

Režisérovi šestidílné komediální kriminálky Janu Hřebejkovi musel dokonce zalhat, aby roli studenta kriminalistiky Alexe Brauna získal.

„Když se pan režisér zeptal, zda umím francouzsky, přitakal jsem, že mluvím plynule. Ovšem to jsem kecal a musel jsem se za deset dní naučit mluvit tak, aby to nikdo nepoznal,“ prozradil Vincent, který se naštěstí díky bratrovi žijícímu ve Francii pár frází i správnou výslovnost naučil.

To ale nebyla jediná podmínka, se kterou režisér za mladým hercem přišel. „Pan Hřebejk mi zavolal měsíc před natáčením a řekl: „Jezdíš na motorce? Ne? Tak si rychle udělej papíry,“ překvapuje dál Vincent. I s další výzvou se popral statečně, a díky zrychlenému kurzu dostal za měsíc řidičské oprávnění na motorku.

Aby to ale neměl ani trochu jednoduché, pár týdnů před natáčením si při fotbale zlomil nohu. V minulosti mu kvůli stejnému úrazu jedna role utekla, a proto tentokrát nedovolil, aby mu zranění překazilo další kšeft.

„Měl jsem před sebou tehdy rozhodnutí: buď to natočím se zlomenou nohou a nikomu o tom neřeknu, nebo si nasadím sádru. Tak jsem to nějakým způsobem rozchodil. Teď nevím, zda je ta noha v pořádku, ale doufám, že ano,“ dodává herec.

Zřejmě dobře udělal, první díl Božích mlýnů byl divácky velmi úspěšný. Přilákal k televizním obrazovkám 1,73 milionu diváků, a byl tedy nejsledovanějším pořadem nedělního večera.

Reklama

Další články

Načítám