Hlavní obsah
Článek

Vévodkyně z Cornwallu (73) poznala Charlese (75) na zápase póla ve Windsor Great Park. Kromě lásky k tomuto sportu je pojil také stejný smysl pro humor. Camilla žertovala, že její prababička byla milenkou Charlesova pradědečka, a tak mají aspoň něco společného. Kdo tehdy mohl tušit, že se historie bude tak trochu opakovat?

Dobře si rozuměli, Charles musel ale poté odjet a osm měsíců sloužil u námořnictva. Když se vrátil, Camilla byla zasnoubená a v roce 1973 se provdala za Andrewa Parkera Bowlese, který předtím randil s Charlesovou sestrou, princeznou Annou. Měli spolu dvě děti, s Charlesem ale zůstali dobrými přáteli, dokonce šel jejich synovi za kmotra.

V roce 1980 začal jednatřicetiletý Charles randit s tehdy osmnáctiletou Dianou Spencer. Předtím krátce chodil s její sestrou Sarah. O rok později požádal Dianu o ruku, údajně v zahradě Camilly. Ta ho k sňatku také povzbuzovala.

Ještě v tom roce se Diana s Charlesem vzali, po narození Williama a Harryho se ale jejich manželství začalo rychle rozpadat. Podle Charlesovy biografie začal poměr s Camillou v roce 1986.

Lady D podle všeho Camillu konfrontovala. Podle jejích nahrávek, z nichž později vznikla kniha Diana: Her True Story, chtěla, aby Camilla věděla, že o její aféře s Charlesem ví.

„Řekla mi, že mám všechno na světě, lásku a obdiv mužů po celém světě a dvě krásné děti. Zeptala se mě, co víc bych chtěla. Odpověděla jsem, že svého manžela. Řekla jsem jí, že je mi líto, že jim stojím v cestě, a že to musí být pro oba peklo, ale že vím o všem, a nechci, aby ze mě dělala idiota.“

Kniha vyšla v roce 1992 a šokovala svět. Charlesově pověsti rozhodně neprospěla a začalo se spekulovat, jestli vůbec jednou usedne na trůn, když se rozvede a znovu ožení. Na konci toho roku se Charles a Diana definitivně rozešli.

Bulvárem prolétla nahrávka soukromého telefonátu mezi Charlesem a Camillou z doby, kdy byl princ ještě ženatý, a vyvolala skandál. Charles se pak rozhodl natočit o sobě dokument, jehož cílem bylo získat u lidu ztracené sympatie. Když v něm ale otevřeně přiznal nevěru, nesympatizoval s ním snad vůbec nikdo.

V následujících letech se Camilla i Charles rozvedli, ale princovy plány představit ji světu jako svou novou partnerku pozastavila tragická smrt Diany. Královna neschvalovala Charlesovu nevěru a v novém vztahu ho nepodporovala. Dokonce se odmítla účastnit oslavy 50. narozenin svého syna, protože na ní měla být Camilla. Vztah „oficiálně“ přijala až v roce 2000, kdy se zúčastnila večírku, kam Charles přivedl Camillu jako doprovod. V tu dobu už se spolu objevovali na veřejnosti.

V roce 2005, 35 let poté, co se poznali, Charles a Camilla konečně oznámili zásnuby. Vzali se 9. dubna a William šel otci za svědka. Královna se obřadu neúčastnila, ale oslav už ano. Objevila se i na svatební fotografii. Z respektu k Dianě získala Camilla titul vévodkyně z Cornwallu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám