Hlavní obsah
Článek

O tom, že bojuje s malárií, rybář Jakub Vágner (42) fanoušky zpravil prostřednictvím videa z nemocnice. Nyní svěřil, že tropickou nemoc prodělal dvakrát za sebou. Sáhl si na dno. „Poslední dva měsíce jsem doopravdy hodně stonal. Poprvé v životě jsem měl strach, že to nemusí dopadnout,“ přiznal.

Nemoc si Vágner přivezl z expedice v Kongu. Potíže se u něj projevily 14 dní po návratu. „Stál jsem v obýváku, v ruce držel sklenici s vodou, kterou jsem najednou pustil, a od toho okamžiku za dvacet minut jsem měl jednačtyřicítku teplotu a šel jsem k zemi,“ popsal na sociální síti.

Následovala hospitalizace v pražské nemocnici na Bulovce. Asi měsíc po propuštění se objevily další příznaky: měl návaly, necítil se dobře, vrátily se mu teploty. Prvotní myšlenku, že má covid, vyvrátily dva negativní testy.

Po vyšetření, opět na Bulovce, lékaři překvapivě zjistili, že se mu vrátila malárie. „První jsem si přivezl tropickou malárii a léčba a antimalarika zazdila druhou malárii, která je o něco mírnější, ale taky žádná sranda. Takže v průběhu dvou měsíců jsem prodělal obě malárie,“ uvedl s tím, že podruhé už se léčil doma.

Ani poté, co mu klesly parazitární hodnoty, ale neměl vyhráno. Další tři týdny byl Vágner ve stavu, kdy mu přes den nic kromě velké únavy nebylo a večer nastoupily vysoké, až čtyřicetistupňové teploty. Ty trvaly celou noc, ráno se opět budil bez teplot. „Dva měsíce jsem strávil v brutálních horečkách, šel jsem o deset kilo dolů,“ svěřil rybář fanouškům.

Nyní už nabírá síly a pracuje na Katlově. Upravuje cesty, staví ubytování a připravuje se na sezónu. Také se chystá na natáčení dalšího pořadu a píše knihu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám