Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Novým ministrem zdravotnictví se stal profesor Petr Arenberger. Dosud zastával funkci ředitele pražské Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, ve které jako lékař působí přes třicet let.

Z oboru je i jeho manželka, Doc. MUDr. Monika Arenbergerová, Ph.D., jež je přední českou dermatoložkou, vědkyní a pedagožkou. Od roku 2001 působí na Dermatovenerologické klinice 3. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Fakultní nemocnice Královské Vinohrady.

Zajímavostí je, že v roce 1989 se zúčastnila soutěže krásy Miss Československo.

„Po úspěchu v pražském kole jsem odjela na finále v Ostravě. V původní porotě tenkrát figurovali samí geniální lidé, jako byl Miloš Kopecký, Rudolf Křesťan, byla to zábava. Já jsem se tehdy hlásila na medicínu a pan Křesťan mi na jevišti řekl: ‚Žádné zaječí úmysly, slečno, je lepší být hezkou doktorkou než chytrou modelkou‘,“ uvedla před lety pro magazín Ona Idnes. A toho se také držela.

Její úspěšná kariéra neušla ani letitému prezidentovi soutěže krásy Miloši Zapletalovi.

„Vím, že se dostala na finále do Ostravy, v jeho úvodu sedělo v první řadě 24 finalistek, mezi nimiž byla i paní Arenbergerová. Vzápětí 12 z nich vstoupilo na jeviště a ty pak absolvovaly finále. Mezi nimi však už nebyla. Nicméně stručně vím o její lékařské kariéře a myslím, že patří k nejúspěšnějším Misskám, byť bude veřejně známější asi až nyní,“ řekl Super.cz Zapletal.

Finále tehdy vyhrála Ivana Christová.

Petr Arenberger byl jmenován v pořadí již čtvrtým ministrem zdravotnictví od loňského března, kdy v Česku vypukla epidemie koronaviru. Vystřídal Jana Blatného, který byl ve funkci od října 2020.

Reklama

Další články

Načítám