Hlavní obsah
Článek

Sobotní nehodu vrtulníku na Aljašce, při níž zahynulo pět lidí včetně miliardáře Petra Kellnera, přežil jediný člověk, osmačtyřicetiletý David Horváth, jenž patří k průkopníkům českého snowboardingu.

Muž leží v nemocnici ve městě Anchorage a podle informací amerických úřadů je jeho stav vážný, ale stabilizovaný. „Má pochroumaná žebra, je omrzlý a má něco se zády. To je všechno, co v tuto chvíli vím,“ řekl Super.cz jeho kolega, skikrosař Tomáš Kraus. Informace má zprostředkované, proto je nelze považovat za ověřené, jak upozornil.

O Horváthovi mluví jako o „fantastickém chlapíkovi“. „My jsme se potkávali hodně v době, kdy jsme na začátku jezdili krosy. Potom jsme spolu hodně točili a fotili, to je opravdu dobrej chlap,“ řekl iSportu.cz Kraus.

Podle něj Horváth už v minulosti překonal vážnou nehodu. „Měl strašné zdravotní problémy se zády, přežil velkou nehodu na motorce. Tohle bude asi ta nejdrsnější.“

Jako závodník Horváth vybojoval deset domácích titulů a v letech 1997–2001 osmkrát startoval ve Světovém poháru. Po ukončení aktivní sportovní kariéry se věnoval fotografii.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám