Hlavní obsah
Článek

Postavu detektiva Hercula Poirota ve stejnojmenném seriálu na motivy knižní předlohy Agathy Christie hrál 25 let. David Suchet (74) nyní přiznal, že poslední natáčecí den v roce 2013 byl jedním z nejtěžších v jeho životě.

„Nejsmutnější den pro mě jako herce byl den, kdy jsme točili Poirotovu smrt. Chybí mi v mém životě, protože jsem přišel o nejlepšího přítele,“ uvedl pro Radio Times.

Rozloučení s jeho milovanou postavou bylo pro Sucheta tak bolestivé, že si sám vyžádal, aby to nebyla úplně poslední scéna, kterou natočí.

Herci udělalo radost, že v průběhu pandemie sledovanost seriálu opět stoupla. „Jsem zavalený maily od fanoušků, kteří už stihli zhlédnout všechny série dvakrát. Jsem poctěn,“ přiznal.

Sám se během lockdownu k seriálu nevrátil, ale jeho manželka na něj nedá dopustit. Suchet se odmítá dívat sám na sebe, stejně jako nikdy neviděl film Vražda v Orient expresu (2017), kde vyšetřovatele ztvárnil Kenneth Branagh. Prý se bojí, jaký by na jeho výkon a zpracování měl názor.

Sucheta oslovili, aby hrál Poirota, v 80. letech. Učinila tak sama dcera a dědička Agathy Christie Rosalind. Zaujal ji v roli Sigmunda Freuda v televizní minisérii Freud.

A role zavalitého vyšetřovatele s podivným knírkem mu vynesla zástupy fanynek. "Řekl bych, že více než polovinu mé fanouškovské základny tvořily ženy. Soudě podle dopisů, tweetů a těch, co na mě čekaly na schodech před studiem. Myslím, že Poirot přitahoval ženy, nikdy jsem nepochopil proč. Nejspíš si cenily toho, jak s ženami jednal,“ uvedl v minulosti pro Telegraph.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám