Hlavní obsah
Článek

Ikony zlaté éry Hollywoodu měly svá tajemství, co se krásy a módy týče. Bez čeho legendární herečky nemohly být a co pomohlo vytvořit jejich image?

Mae West

Zpěvačka a herečka Mae West měla dva beauty tipy, na které nedala dopustit. Prvním z nich byl kokosový olej pro zářivou pleť a druhým boty na velmi vysokých podpatkách. West měřila pouhých 152 cm, a tak si nechávala v Los Angeles šít na míru boty Mary Jane s velmi vysokými podpatky, které jí dodávaly klidně i 20 čísel. Na zem dlouhé róby pak dodávaly spolu s botami jejím křivkám zaoblení, jímž byla pověstná.

Marilyn Monroe

Hollywoodská megastar Marilyn Monroe (†36) proslula svou zálibou v botách na podpatku. Vlastnila na 40 párů značky Salvatore Ferragamo a návrhář měl dokonce dřevěný model jejího chodidla ve svém ateliéru, aby jí mohl vyrobit boty na míru, kdykoliv si zamanula. Hereččina ikonická chůze, při níž houpala boky, prý závisela hlavně na botách. „Nevím, kdo vymyslel vysoké podpatky, ale ženy mu hodně dluží,“ říkávala.

Jean Harlow

Dávno před Marilyn byla hvězdou s blonďatou kšticí Jean Harlow. Ikonu 30. let přezdívali díky vlasům „Blonde Bombshell“ nebo „Platinum Blonde“. Harlow preferovala jednoduché outfity a raději vlastnila několik kvalitních, nadčasových kousků, k nimž se mohla vracet. Oblíbila si světlé barvy a střihy, které zdůrazňovaly její figuru. Nenosila šperky, věřila totiž, že správné šaty lze nosit i bez nich. Vždy ale měla náramek na noze pro štěstí.

Marlene Dietrich

Německá herečka Marlene Dietrich byla módní ikonou především díky svému inovativnímu stylu. Byla první hvězdou, která si sepínala vlasy ze spánků nahoru, aby její tvář působila vypnutým dojmem. A to nebyla jediná módní vychytávka, kterou vymyslela. Během turné ve Vegas v 50. letech si nechávala přišít podprsenky do šatů pro lepší podporu, a také přišla s boa z labutího peří, které nebylo tak těžké.

Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor alias „královna diamantů“ vlastnila pozoruhodnou sbírku šperků, která zahrnovala ty nejúchvatnější kameny na světě. Není tedy překvapením, že právě doplňky milovala nejvíce. Byla známá tím, že si na prestižní události nejprve vybrala šperky, na které měla zrovna náladu, a podle nich jí sestavili outfit. Většina jejích proslulých modelů ladila barvou nebo tvarem se šperky, kterými se ozdobila. Jako například na Oscarech v roce 1970, kde byl její dekolt nepřehlédnutelný nejen díky jejím přednostem, ale také obřímu diamantu ve tvaru slzy, který se jí houpal na krku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám