Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Podnikatel a nejbohatší Čech Petr Kellner v sobotu 27. března tragicky zahynul. Byl na palubě vrtulníku, který havaroval na Aljašce. Letecké neštěstí se stalo osudným i dalším známým osobnostem.

Kobe Bryant (†41)

Loni v lednu zarmoutila nejen sportovní svět tragická smrt basketbalisty Kobeho Bryanta. Vrtulník, v němž cestoval, se zřejmě kvůli husté mlze zřítil v kopcích u Calabasas severozápadně od Los Angeles. S Bryantem zahynula také jeho třináctiletá dcera Gianna a dalších sedm lidí.

Aaliyah (†22)

V pouhých 22 letech zemřela 25. srpna 2001 při leteckém neštěstí na Bahamách hudební hvězda Aalyiah, jíž se přezdívalo princezna R’n’B. Do USA se vracela z natáčení klipu k singlu Rock the Boat. To skončilo s předstihem, návrat byl původně naplánovaný až o den později. Spolu se zpěvačkou zahynulo dalších 8 lidí.

Tomáš Baťa (†56)

Zakladatel známé obuvnické firmy tragicky zemřel 12. července 1932 cestou do Švýcarska, kde se měl zúčastnit otevření nové pobočky. Podnikatelův letoun se zřítil u Otrokovic. Zahynul i pilot Jindřich Brouček.

Buddy Holly (†22)

Americký hudebník Buddy Holly zahynul spolu s dalšími dvěma kolegy Ritchiem Valensem a J. P. Richardsonem a pilotem Rogerem Petersonem 3. února 1959 v Iowě. Pilot tehdy kvůli špatnému počasí ztratil nad letounem kontrolu. Muzikanti cestovali mezi zastávkami turné Winter Dance Party. Neštěstí vešlo ve známost jako Den, kdy zemřela hudba.

Otis Redding (†26)

10. prosince 1967 měl mít americký zpěvák koncert ve Wisconsinu. Z Clevelandu, kde vystupoval o den dříve, jeho letadlo odletělo navzdory nepříznivým podmínkám, hustému dešti a mlze. Pouhých šest a půl kilometru před místem přistání stroj havaroval do jezera Monona.

Oběťmi byli také kytarista Jimmy King, saxofonista Phalon Jones, varhaník Ronnie Caldwell, bubeník Carl Cunningham, jejich komorník Matthew Kelly a pilot Richard Fraser. Jediným přeživším byl trumpetista Ben Cauley.

John F. Kennedy ml. (†38)

Syn někdejšího prezidenta USA J. F. Kennedyho zahynul 15. července 1999, když se stroj, který sám pilotoval, zřítil do Atlantského oceánu. K neštěstí došlo poblíž ostrova Martha´s Vineyard. V troskách našly smrt i jeho manželka Carolyn a švagrová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám