Hlavní obsah
Článek

Legendární trio Hana Zagorová (†75), Stanislav Hložek (69) a Petr Kotvald se po letech opět sešlo ve studiu. Při společné práci se poslední roky objevují jen sporadicky, tentokrát kdysi populární trojici svedl dohromady jejich největší hit – Můj čas. Píseň vznikla před 37 lety pro seriál Sanitka a Zagorová, Hložek a Kotvald se ji rozhodli nově nazpívat.

„Neměla jsem ji moc ráda a pamatuji si, že jsem tím štvala i kluky. Byla jsem trošičku zaujatá proti té základní frázi – Příteli, chvátej S.O.S. Přišla mi taková budovatelská, ale dnes mi to tak vůbec nepřijde. Tak posílám strašně moc pozdravů do nebe panu Zdeňku Borkovcovi, protože napsal překrásný text,“ říká Hana Zagorová, která s kolegy hit znovu nazpívala pro pořad Pomozte dětem, který uvede Česká televize na Velikonoční pondělí.

Naopak hned od počátku měl píseň rád Standa Hložek. „Ve trojici jsme ji naposledy zpívali na koncertu, kde Hanka slavila 70. narozeniny. Poměrně často ji zpívám i sám, protože je to jedna z nejkrásnějších písní, co jsme natočili, a moji fanoušci ji vždy chtějí,“ svěřil se.

A Petr Kotvald dodal, že ho popularita písně nepřestává překvapovat: „Někdy natočíte písničku a myslíte si, jak bude úspěšná, a není. A pak nahráváte písničku pod titulky, ke které zprvu nemáte ani moc vztah, a ona žije už s několikátou generací.“

Reklama

Další články

Načítám