Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Daira Gubanovová (34) si od pubertálních let nechává růst vlasy, dnes se pyšní neuvěřitelnými 172 centimetry. Není proto divu, že ji lidé připodobňují k pohádkové Locice nebo jí přezdívají „vlasová bohyně“. K nápadu došla kuriózně, šlo o sázku s kamarádkou.

„Do 14 let jsem měla dlouhé vlasy těsně nad kolena. Jednou za mnou přišla kamarádka a říkala, že nevěří, že bych mohla mít stejně dlouhé vlasy jako ona. Tak jsem se rozhodla ji vyzvat a mít je ještě delší. I moje jedenáctiletá dcera Evelina už si nechává růst vlasy, chce je mít jako maminka,“ říká Daira.

Dlouhé kadeře vyžadují každodenní péči: vyživující krémy a vitamíny, dvakrát týdně žena vlasy myje a stejně tak často aplikuje masky a vyživující oleje. Ráno hřívu rozčeše a udělá copy nebo jiný styling. Když jde ven, nikdy vlasy nenechává rozpuštěné, aby se jí po cestě do něčeho nezachytily a neničily se konečky. Ty pro ozdravení jen lehce zastřihává.

Na sociálních sítí má rozmanité reakce, pozitivní prý častěji přicházejí od mužů. „Muži mé vlasy milují! Holky nereagují vždycky dobře, mnohé nerozumí tomu, proč to dělám. A děti a staří lidé jsou z mých vlasů nadšení!“

A jakou by Daira dala radu těm, kteří také touží po dlouhých kadeřích? „Aby byli lidé trpěliví. A aby o ně s láskou pečovali.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám