Hlavní obsah
Článek

Zemřela legendární česká zpěvačka Hana Hegerová (†89). Bylo jí 89 let. Zprávu Super.cz potvrdil vydavatel Tomáš Padevět.

Zpěvačka skonala v Nemocnici Na Homolce, kde byla hospitalizována po zlomenině, uvedl Blesk.

V posledních letech se Hegerová potýkala se zdravotními problémy a přestala se objevovat na veřejnosti.

Hegerová byla právem považována za královnu šansonu. Zpěvačka s nezapomenutelným hlasovým projevem má na svém kontě hity jako Čerešně, Zhasněte lampiony či Co mi dáš.

Hana Hegerová - Čerešně

Rodačka z Bratislavy vystupovala v 60. letech v pražských divadlech Rokoko a Semafor. V letech 1967 a 1968 hostovala v pařížské Olympii a často vystupovala také v NDR. V zahraničí byla Hegerová přezdívána Piaf z Prahy či jako Velká dáma šansonu. Díky vynikající interpretaci cizích i domácích šansonů totiž dosáhla velkých mezinárodních úspěchů. Pravidelně koncertovala i po roce 1989. Až roku 2011 ukončila aktivní hudební kariéru.

Hana Hegerová byla vdaná jednou, jejím mužem byl divadelní dramaturg Dalibor Heger (†80). Manželství, ze kterého vzešel syn Matúš, vydrželo ale pouhé tři roky. V roce 2015 postihlo zpěvačku největší neštěstí, které může matku potkat – syn zemřel pouhé čtyři měsíce po svých šedesátinách. Dalším osudovým mužem jejího života byl režisér Ján Roháč (†48). Ani tento vztah ale zpěvačce nevyšel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám