Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka a dabérka Ludmila Molínová je se seriálem Simpsonovi spjatá od jeho začátků v Česku. Její hlas sice neuslyšíte u žádné z hlavních postav, zato dabuje několik vedlejších. Například matku ředitele školy Skinnera, bláznivou ženu s kočkami Eleanor, drsnou kuchařku ze školní jídelny nebo matku Marge. „Co je starý a zlý, tak to je moje,“ řekla Super.cz s nadsázkou herečka.

Za svou dabingovou kariéru už propůjčila hlas mnoha reálným hercům i fiktivním animovaným postavičkám. Co se jí dabuje lépe, ale říct nedokáže. „Přijde na to, jak je ten dialog napsaný, jaká je úprava a jaká je to role, jestli je to pošmáknutí. A tohle (Simpsonovi) je pošmáknutí,“ řekla Super.cz s úsměvem.

Některé dabingové role bývají po hlasové stránce opravdovým oříškem. Herci se většinou shodují, že největší výzvou bývají právě animované postavy. S tím má zkušenost i paní Molínová. „Oříšek pro mě byla pohádka Princezna a žabák. Byla tam velmi těžká píseň, kterou přede mnou odmítly i jazzové zpěvačky,“ překvapila.

O svůj nezaměnitelný hlas jednou dokonce přišla, nebylo to ale kvůli dabingu. „Stalo se mi to na divadle, v muzikálu Jeptišky. V den premiéry jsme skončily na foniatrii já a Martina Randová a shodou okolností také Kamil Střihavka jako Ježíš z jiného muzikálu,“ zavzpomínala herečka.

Premiérové díly seriálu Simpsonovi mohou diváci sledovat každé pondělí na Prima Cool.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám