Hlavní obsah
Článek

S hollywoodskou star, hercem Piercem Brosnanem (70), spolupracoval klávesista kapely Lucie a hudebník Michal Dvořák (58) při svém předchozím velkém projektu Vivaldianno. V češtině jej sice nadaboval Jiří Dvořák (57), ale v zahraničí zněl hlas předposledního představitele Jamese Bonda. A pro spolupráci ho Michal dokázal získat opět, tentokrát do audiovizuální show Mucha.

Na projektu pracuje během celé doby pandemie. "Ve studiu mám takový ostrov normálního života a denně sem s kolegy hudebníky, výtvarníky nebo animátory docházíme pracovat. Spolupracuje na tom celkem 52 lidí včetně choreografů. Po třech letech už to dostává reálné obrysy, což je povznášející," řekl Super.cz.

Dvořákův Mucha, který by měl spatřit světlo světa v květnu, má přiblížit veřejnosti známého malíře.

"Ve Vivaldiannu jsme měli hlavního hrdinu hudebníka, takže jsme pracovali spíš s tou hudbou. Tady je hudba sluhou toho příběhu, který vyprávíme na pozadí love story amerického kreslíře komiksů a francouzské studentky umění formou komiksu. Díky tomu poznáváme život a dílo Alfonse Muchy, máme tam i rozhýbanou Slovanskou epopej, oživlé obrazy jeho dívek, víl a múz. Není to naučný dokument, ale spíš show a zábava," vyprávěl.

Právě amerického kreslíře a zároveň samotného Muchu namluvil Pierce Brosnan. "Už jsme ho měli nakontaktovaného z projektu Vivaldianno, to jsme za ním byli osobně v Los Angeles. Teď to situace nedovolila, takže jsme točili telemostem. On byl na svém baráku na Havaji, kde má také studio. Ale tím, že dneska se točí tak, že ten speaker je v jedné místnosti a vy jste ve druhé a měli jsme velkou televizi, tak to skoro vypadalo, jako by byl u nás za oknem druhého studia," svěřil.

Reklama

Další články

Načítám