Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Legendární Glenn Close (73) má za sebou úspěšný začátek týdne. Dočkala se nominace na Oscara za vedlejší roli ve filmu Americká elegie. Jde o její osmou nominaci na Cenu Akademie, doposud ale zatím žádnou neproměnila.

Kritici se však shodují, že by se jí to letos konečně mohlo podařit. I sama herečka uznává, že jí role Mamaw sedla jako zadek na hrnec. Baví ji totiž role, v nichž se může schovat za kostýmy.

Ať už ztvárnila extravagantní Cruellu de Vil ve 101 dalmatinech, Alberta Nobbse ve stejnojmenném filmu nebo Normu Desmond na Broadwayi v muzikálu Sunset Boulevard, pokud ji přes líčení a paruky není téměř poznat, Glenn si výzvu užívá.

„Začalo to tím, že jsem nechtěla, aby mě rozptyloval můj vlastní obličej. Byla to velmi specifická proměna, pomalý proces, který role vyžadovala,“ popsala herečka pro Yahoo Entertainment.

Postava Mamaw má do okouzlující hollywoodské ikony opravdu daleko. Make-up si vzal na starosti maskér Matthew W. Mungle, který spolupracoval také na filmu Albert Nobbs, stejně jako kadeřník Martial Corneville, jenž se postaral o rozčepýřené háro.

Glenn dostala protézy na nos a uši. Museli jí také vytvořit stařecké skvrny, pihy, zarudnutí i žilky. Proměna v dámu v letech z chudých poměrů, která si nemohla dovolit žádnou péči o pleť, musela být věrohodná. A podařilo se.

Potvrdil to i syn skutečné Mamaw, který natáčení navštívil. „Musel odejít, když mě viděl jako Mamaw. Dojalo ho to, myslel si, že jsem ona,“ popsala Entertainment Weekly herečka. Nezbývá než doufat, že její proměnu a herecký výkon letos konečně docení i Akademie.

Reklama

Další články

Načítám