Hlavní obsah
Článek

Britský moderátor Piers Morgan, známý svým ostrým jazykem, skončil v ranní show Good Morning Britain stanice ITV poté, co na konto vévodkyně Meghan řekl, že jí z ostře sledovaného nedělního rozhovoru pro americkou CBS „nevěří ani slovo“. Manželka prince Harryho v interview s Oprah Winfrey mluvila mj. o rasismu či myšlenkách na sebevraždu.

„Je mi líto, ale nevěřím ani slovu z toho, co řekla. Nevěřil bych jí, kdyby mi četla předpověď počasí,“ uvedl mj. moderátor v pondělním vysílání. Následně Meghan na svém twitterovém účtu označil za „princeznu Pinocchio“. V úterním vysílání svá slova o něco zmírnil, když uvedl: „Stále mám obavy o věrohodnost spousty toho, co řekla.“

Rovněž v úterý pak přímo ve studiu došlo ke konfrontaci s kolegou Alexem Beresfordem, který Morganovi vyčetl, že na Meghan hází špínu. Piers se zvedl a z vysílání odešel. „Ok, mám toho dost, sorry,“ řekl na odchodu z místnosti.

Do studia se sice během deseti minut vrátil, následně ale stanice v prohlášení uvedla, že se moderátor rozhodl z Good Morning Britain odejít. Britský úřad pro rozhlasový, telekomunikační a poštovní průmysl řeší na 41 tisíc stížností na Morganovy výroky.

Reklama

Další články

Načítám