Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Exmanželka podnikatele Jeffa Bezose MacKenzie Scott se dva roky po rozvodu znovu provdala. Vzala si Dana Jewetta, učitele ze soukromé školy v Seattlu, kterou navštěvují její děti. Sňatek vyšel najevo na webu filantropické organizace The Giving Pledge, kde Jewett Scott označil za „manželku“.

Gratulaci prostřednictvím svého mluvčího zaslal i Bezos, jenž do vyjádření uvedl: „Dan je úžasný chlap a já jsem za oba šťastný a nadšený.“

Rozvod tehdy nejbohatšího muže světa proběhl v roce 2019 po pětadvaceti letech vztahu. Scott, která se hlavně v počátcích významně podílela na rozvoji Amazonu, získala při vyrovnání 4% podíl (tehdy asi 36 miliard amerických dolarů, čtvrtinu ze společného podílu ve firmě).

„Jsem vděčná, že jsme s Jeffem zvládli proces ukončení manželství. Těším se na naši další životní etapu jako rodiče a přátelé,“ uvedla po rozvodu.

Ještě v roce 2019 podepsala výzvu zmíněné iniciativy The Giving Pledge, že své jmění bude rozdávat ve prospěch potřebných.

Reklama

Další články

Načítám