Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Od loňského prosince je Michal David (63) mimo republiku. S rodinou odjel před Vánoci na Kanárské ostrovy, přesněji na Tenerife, kde má letní dům, a jen tak se domů vracet nehodlá. A to především kvůli aktuální situaci spojené s koronavirem. Pro Super.cz zpěvák a skladatel popsal, jak se s pandemií žije na španělských ostrovech.

„Jsou tu také vládní nařízení. Venku se můžete pohybovat pouze v roušce. Všichni to tady striktně dodržují, a proto je tady velmi málo pozitivních,“ svěřil se Super.cz Michal David. Vystupovat před publikem hitmaker nemůže a na konci března ho čeká po několika měsících jediný online koncert v Divadle Broadway, na který přiletí jen takříkajíc na otočku.

„Určitě se opět vrátím. Rodina tam zůstává. V Česku budu, až se bude smět zase koncertovat,“ nechal se slyšet zpěvák a není se čemu divit. Situace na Kanárech je o poznání lepší než tady. „V restauracích se smí sedět pouze po čtyřech u stolu a jen s 50% kapacitou. Po 22. hodině je zákaz vycházení. Obchody jsou jinak otevřené,“ svěřil se Michal David, který je na Tenerife jinak spokojený.

S vnukem Sebíkem dokonce zvládají distanční výuku ze zahraničí. „Má online školu od rána od 8:00 do 14:15 hodin. Je to pro něj dost náročné, ale jeho škola Sunny Canadian je vyhlášena jako jedna z nejlepších online škol v Čechách. Má tedy virtuální kontakt se všemi spolužáky i učiteli. Večer má ještě doučování s individuální učitelkou dvakrát v týdnu na hoďku a půl. Určitě se tady nenudí,“ dodal závěrem zpěvák.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám