Hlavní obsah
Článek

Královna Alžběta II. (†96) má chotě prince Philipa (99) neustále blízko svého srdce. Šperk, kterým si připomíná jejich zásnuby, jí byl ozdobou při mnoha příležitostech, speciálně pak v posledních dnech.

Šestilistou brož s diamanty si připevnila na blůzu i při nedávném video hovoru s představiteli britské národní zdravotní služby (NHS).

Brož dostala k 21. narozeninám a hrdě ji vystavila na odiv, když o několik týdnů později s Philipem oznámili zasnoubení. Od té doby ji měla při nespočtu příležitostí, včetně závodů v Epsomu v roce 2013 nebo v Ascotu v roce 2019.

Královna proslula svou vybíravostí, co se šperků týče. Většinou jimi chce vyjádřit nějaké stanovisko. Věří se, že v těchto dnech připnula brož, aby vyjádřila tichou podporu manželovi, který je již čtrnáctým dnem hospitalizován.

Jeho stav je podle britských médií stabilní a na léčbu reaguje dobře. V úterý byl převezen do Nemocnice sv. Bartoloměje na kardiologii, kde by se měl léčit s blíže nespecifikovanou infekcí a srdečním onemocněním. Jde o vévodův doposud nejdelší pobyt v nemocnici vůbec. A podle všeho jej lékaři jen tak domu nepropustí.

Reklama

Další články

Načítám