Hlavní obsah
Článek

Ve světě módy prorazila před více než pěti dekádami a stala se živoucí legendou. Modelka Twiggy (71) nyní prozradila, co jí v průběhu kariéry dělalo velké potíže. Světe, div se, bylo to nošení podpatků.

„Nemůžu chodit ve vysokých podpatcích. Vím, že jsem supermodelka, ale nikdy mi to v těch zas*aných věcech nešlo. Myslím, že jsou nebezpečné…ztrácím v nich rovnováhu,“ prozradila na sebe ve svém podcastu Tea with Twiggy.

Už v minulosti se nechala slyšet, že měla kvůli podpatkům problémy se zády, ovšem i dnes občas kývne na nějaké focení. „To mi pak musí někdo pomoci a držet mě, abych se do nich vyšplhala,“ přiznala.

Twiggy alias Lesley Lawson se dostala k modelingu jako šestnáctiletá v roce 1966. Často ji také označují jako historicky první supermodelku. Zaujala především originálním stylem, ikonickými krátkými vlasy a postavou hubenou jako tyčka. V 70. letech pak přičichla i k herectví a muzice. Za muzikál The Boy Friend si dokonce odnesla dva Zlaté glóby a později bodovala i na Broadwayi.

V posledních letech se ale opět vrátila k modelingu. Objevuje se v nejrůznějších módních kampaních a porotcovala také soutěž Amerika hledá topmodelku. Hojně se angažuje také v charitě. Podporuje projekty na ochranu zvířat, výzkumy rakoviny prsu nebo organizace, které pomáhají dětem.

Reklama

Další články

Načítám